Besøg vores mobil side
 .

Nuuk-fiskere leverer nu levende torsk

Udgivet af FiskerForum den 25-05-2018 · info@fiskerforum.dk

Det er fem fiskere, der ifølge nyhedsavisen Sermitsiaq, nu leverer levende torsk til Royal Greenlands brøndbåd. Torsken flyttes over i ti flytte-bure og leveres efterfølgende herfra videre over til brødbåden.

Den grønlandske Fiskerikoncern Royal Greenland har taget det nye tiltag til sig og udviklet en metode til levering af levende torsk. Det er de vildtfangede fiske- og skaldyrsbestande i Nordatlanten og Det Nordlige Ishav, der danner grundlag for virksomheden og for de mange menneskers liv, skriver koncernen på hjemmesiden.


Allerede om nogle uger, vil Royal Greenlands brøndbåd »Maniitsoq« modtage torsk fra fiskere i Sisimiut-området, udfor den lille bygd i Vestgrønland, der kaldes Lipilit Oquvataarnikuf.


Forsøget startede i Nuuk, hvor fem fiskere har fået udleveret ti bure, der ligger i kapisillit-området. Hertil kom brøndbåden »Maniitsoq« og starter med at afhente fangsten på 75 tons levende torsk, fortæller driftschefen Sten Sørensen fra Royal Greenland på firmaets hjemmeside. Ifølge driftschefen håber man på i løbet af sæsonen 2018, at udvide fiskeriet til også at omfatte Nuuk og Sisimiut-området, så man i løbet af sæsonen kan få udvidet fiskeriet.


Ifølge Royal Greenlands hjemmeside, har brøndbåden »Maniitsoq«, der kan laste cirka 85 tons levende torsk ad gangen, lørdag hentet de første levende torsk fra fiskernes flyttebure i Kapisillit og Ameralik området. Hertil siger driftschefen, at man følger fiskeriet tæt, og at man hurtigt kan udvide opbevaringen af fisk, med yderligere nogle bure. Det hele bliver afstemt efter hvorledes interessen er. Næste step på ønskelisten, er også at inddrage Kangaatsiaq-området, lige syd for Aasiaat (Egedesminde)


Sidste år indhandlede 80 kutter- og jollefiskere i Maniitsoq, 6000 tons levende torsk til brøndbåden »Maniitsoq«.


Du kan læse hele historien her påKilde: Sermitsiaq.ag
FiskerForum.dk


Nuuk-fiskere leverer nu levende torsk - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia