Besøg vores mobil side
 .

Norsk »seafood-eksport« tæt på 100 mia. grænsen

Udgivet af FiskerForum den 10-10-2018 · info@fiskerforum.dk

Den norske eksport af fisk og seafood har gode kår i år, hvor nordmændene kan se frem til at den magiske grænse omkring 100 mia. NOK i omsætning bliver slået her i 2018. Det er især fortsat fantastiske gode priser på torsk og en fortsat voldsomt voksende lakseeksport, der samlet løfter den norske seafood-eksport i mål til en forventeligt nyt og nærmest magisk rekordår.

Det er den norske netavis Hegnar.no der skriver at Norge i årets første ni måneder eksporteret for i alt to millioner ton seafood til en samlet værdi af 71 mia. NOK. Det er efter det oplyste, hele 2,3 mia. NOK mere end i samme periode sidste år.


Stigningen tillægges ikke overraskende den norske lakseeksport, der udgør en meget stor andel. Alene med 750.000 tons laks eksporteret i årets første tre kvartaler, til en værdi af næsten 50 mia. NOK. Dvs. mængdemæssigt 7 procent mere laks med en værdi der lå ca. 4 procent over tallene for sidste år i 2017.


Omsætning på 100 mia. NOK i år er således indenfor rækkevide. Flere ting har spillet ind, som Asbjørn Warvik Rørtveit som direktør for markedsindsigt og -adgang i organisationen Norges Sjømatråd forklarer med, at valuta-kursudviklingen har været gunstig for eksporten og sammenholdt med udsigten til en bedre silde- og makrelsæson samt et fornuftigt prisniveau for torsken og et øget salg af laks giver sammenlagt muligheden for at den magiske grænse på 100 mia. NOK nu er indenfor rækkevide her i slutningen af 2018.Kilde: Norges Sjømatråd og Hegnar.no
FiskerForum.dk


Norsk »seafood-eksport« tæt på 100 mia. grænsen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik