Besøg vores mobil side
 .

»Hardhaus« fra Flydedokken skal repareres for millioner

Udgivet af FiskerForum den 03-09-2018 · info@fiskerforum.dk

Det var ikke noget opmuntrende syn der mødte den norske reder Geir Møgster, da han efter fire dages venten endelig kunne tage sit skib i øjesyn efter det sammen med flydedokken havarerede i forrige uge, og siden lå halvt under vand siden uheldet.

De mange dage delvist dækket af vand, var ifølge den norske avis Sysla.no tæt på at koste den 70 meter lange trawler »Hardhaus« livet og den var meget tæt på at blive totalskadet.


Geir Møgster har efter at have besigtiget skaderne og fået en foreløbig status rapport, trist over det sørgelig syn, hvor skibets mast var knækket og styrhuset havde fået dybe revner efter uheldet. Derudover har hele maskinrummet været fyldt med havvand og et estimat på reparationen løber da også op i et to-cifret million-beløb.


Til Sysla fortæller rederen, at han troede sig sikker, når nu skibet var i dok og var trukket op og under tag, men sådan skulle det ikke gå. Den norske reder er dog yderst tilfreds, omstændighederne taget i betragtning, over indsatsen fra Hirtshals Yards side, hvor man har gjort alt for at løse situationen på bedst mulige måde.


Den norske reder har overført »Harshaus´s« kvoter af sild og makrel over på rederiets andet fartøj »Harvest«, så tabet af en båd bliver så skånsomt for rederiet som muligt.Kilde: Sysla.no
FiskerForum.dk


»Hardhaus« fra Flydedokken skal repareres for millioner - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik