Besøg vores mobil side
 .

GRØNLAND: Historisk fiskeriaftale på plads

Udgivet af FiskerForum den 20-09-2018 · info@fiskerforum.dk

Det bliver et historisk øjeblik, når Grønland bliver vært for underskrivelsen af en ny, international fiskeriaftale i dagene fra 2. til 4. oktober.

Ti store fiskerinationer er efter flere års forhandlinger blevet enige om en aftale, der sætter en stopper for ureguleret fiskeri i det centrale arktiske ocean. Aftalen skal underskrives i Ilulissat.

Det grønlandske landsting - Naalakersuisut - har netop godkendt aftalen, der involverer de arktiske kyststater Canada, USA, Rusland, Norge, Færøerne og Grønland. Desuden er Island, EU, Sydkorea, Japan og Kina ohdå med i aftalen.

Aftalen er historisk, fordi den kommer til at forhindre ureguleret rovfiskeri i et af verdens sidste uberørte havområder.

Aftalen i hovedtræk


- Intet fiskeri i det centrale arktiske ocean, før der er enighed om oprette en regional fiskeriorvaltnings-organisation, der fastsætter videnskabsbaserede fiskekvoter og regler for fiskeriet.
- Styrke forskningssamarbejde i en langsigtet indsats, der vil kunne give viden om ændringer i økosystemer og fiskebestande i det centrale arktiske ocean.
- Anerkende arktiske oprindelige folks interesser, værdien af oprindelige og lokale folks viden i beslutningsprocesser og sikre oprindelige og lokale folks deltagelse i den videre proces;
- Overholde bestemmelser om forsøgsfiskeri som udelukkende kan udføres i henhold til bevarelses- og forvaltnings-foranstaltninger, som parterne fastsætter.

Kilde: sermitsiaq.ag

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik