Besøg vores mobil side
 .

Grønlandsk valg: Kim Kielsen får vælgerlussing, men fortsætter

Udgivet af FiskerForum den 25-04-2018 · info@fiskerforum.dk

Da valgresultatet tikkede ind fra det sidste valgsted på Grønland omkring midnat, stod det klart at de store partier, det socialdemokratiske parti Siumut og venstrefløjspartiet IA var gået markant tilbage, men beholder stadigt deres status som grønlands største partier.

Kim Kielsen fra Siumut måtte erkende en tilbagegang fra sidste valg på hele 7 procent. Fra 34,3 procent til kun 27,2 procent, en vælgertilbagegang på 2149 stemmer. Ligeledes fik udfordreren til posten som Grønlands næste landsstyreformand Sara Olsvig fra Inuit Ataqatigiit (IA) måtte tilsvarende noterer en tilbagegang i forhold til sidste valg. Tilbagegangen her var på 7,6 procent fra 33.2 procent til 25,5 procent som i vælgertilbagegang lander på 2305 personer.


Valgets store sejrherre blev Demokraterne, der kunne noterer en vælgertilslutning på 19,5 procent (5712 personer). En fremgang på 7,7 procent.


Stadigvæk overvejende tilslutning til Rigsfællesskabet


Valget viste samtidig, at man på Grønland fortsat hælder til det danske Rigsfællesskab og de grønlandske tilhængere af dette, kunne efter tirsdagens valg notere en plads i Landstinget og en lille borgerlig fremgang.


Trods en vælgerlussing til den nuværende landsstyreformand Kim Kielsen, som beskrevet i den grønlandske avis knr.gl, fortsætter Kim Kielsen på posten og han har nu forhandlingsretten til et nyt Naalakkersuisut. Kim Kielsen vil efter det oplyste, invitere alle partier til koalitionsforhandlinger, allerede onsdag eftermiddag.


De næste dages forhandlinger, giver samtidig også et pejlemærke for hvorledes den grønlandske fiskeripolitik og den kommende grønlandske fiskerilov vil ende ud.Kilde: Knr.gl og Sermitsiaq.ag
FiskerForum.dk


Grønlandsk valg: Kim Kielsen får vælgerlussing, men fortsætter - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia