Besøg vores mobil side
 .

Fiskeriministeren har lagt billet ind på en dansk andel af tun-kvoten

Udgivet af FiskerForum den 10-09-2018 · info@fiskerforum.dk

Efter en vellykkede mærkning, af 80 store tun i de danske farvande, er de indledende øvelser gjort fra Fiskeriministerens side om, at sikre dansk andel i de kommende kvoter for de eksotiske tunfisk, der for tiden boltre sig i de danske farvande.

På det store menu-kort for velvoksne tun, står der makrel og sild, som findes i fornuftige store mængder langs kysterne i Danmark. Efter et fravær på næsten 50 år fra de danske farvande, er tunen nu igen blevet spottet kystnært og i et noget større antal end tidligere set. Så i regeringen, har fiskeriets første kvinde Eva Kjer Hansen (V) allerede gjort de indledende øvelser til, at Danmark kan få andel i en kommende EU-fangstkvote for tun, der aftales og fordeles internationalt.


»Vi har meldt os ind i tun-kampen. Der er ingen tvivl om, at vi alle er blevet fascinerede over, at tunen er her. Der tegner sig nogle nye og virkeligt spændende muligheder for fiskeriet, hvis vi kan få en fornuftig aftale i stand om en kvote, så vi igen kan fiske efter tun«, siger Fiskeriministeren Eva Kjer Hansen i en kommentar til Politiken.


Tunfisk, på op til en kvart ton, er spottet i og omkring de danske sunde og bælter samt i de indre danske farvande, hvor de primært mæsker sig i fuldfede efterårssild og kornfede makrel. Allerede nu går snakken om hvem der i givet fald skal have muligheden for at fange den mest eftertragtede rovfisk i hele verden. Erhvervsfiskere rundt Danmark får både blanke og lysende øjne over muligheden for, at fange den kostbare fisk, der indimellem afsættes for astronomiske 100.000 kroner stykket på det internationale fiske-marked.


Samtidig ser de danske lystfiskere også store muligheder i at etablere et fiskeri efter denne »fiskenes nummer 1«.Kilde: Politiken.dk
FiskerForum.dk


Fiskeriministeren har lagt billet ind på en dansk andel af tun-kvoten - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik