Besøg vores mobil side
 .

Fisker hjælper i storstilet eftersøgning ved Spodsbjerg

Udgivet af FiskerForum den 23-10-2018 · info@fiskerforum.dk

Det skorter ikke på rosende ord fra vagthavende i JRCC Tomas Damsgaard, der efter operationen var ude med de helt store roser samt superlativer omkring fisker Sune Kjærsgaard Petersens hjælpsomhed og indsats i eftersøgningen, skriver Fyens.

Forhistorien var et ungt par, der gik aftentur på stranden ved Spodsbjerg. De mente at have hørt nogen fra vandet råbe om hjælp på engelsk og slog derfor straks alarm.


Alarmen kl. 20.30 fik det helt store eftersøgning- og redningsaktion igang med to af forsvarets helikoptere og hjemmeværnkutterne »Enø« og »Gemini« samt losbåden »Jupiter« og to færger »Lolland« og »langeland«. Desuden deltog den lokale redningstjeneste med deres båd langs kysten, ligesom politiet afpatruljerede stranden og ambulancer på kajen.


Sune Kjærsgaard Petersen, der fredag aften gik tur med sin hund ved havnen, var blevet opmærksom på det store opbud af folk på havnen, de mange blå blink, redningskøretøjer og Politi samt den hektiske aktivitet. Den lokale fisker hastede derfor ned til sin egen båd »Mågen« og tilbød efterfølgende sin assistance i eftersøgningen.


Til Fyens.dk fortæller Spodsbjerg fiskeren, »Jeg kunne jo se, der stod en masse mennesker på havnen, og gik ned til kutteren og meldte mig på Kanal 16. Man kan jo ligeså godt hjælpe til,« fortæller Sune Kjærsgaard Petersen, der udover fiskeriet også til dagligt arbejder ombord på færgen til Taars.


Den uselviske indstilling med at tilbyde hjælp i sådan en situation, imponerede Forsvarets Operationscenter, JRCC, der ledede eftersøgnings- og søredningsoperationen ud for Spodsbjerg.


Tomas Damsgaard JRCC forklarer, at under en operation som denne, spørger man altid ud i området, om nogen vil hjælpe til. Sunes hjælp var kærkommen og endda frivillig. Hvilket en tilfreds stationsleder Tomas Damsgaard roser til skyerne. »Det gør mig glad, og man føler sig tryg ved, at der er nogen som ham, der er villige til at gøre en forskel og deltage.«


Sune fik hurtigt tildelt et afsøgningsområde, hvor der denne aften var havblik ud for Spodsbjerg, med en god sigtbarhed. Så efter bare tre timers minutiøs afsøgning med kraftige projektører, kunne hele redningsaktionen afblæses.


Det blev ikke helt afklaret, hvor råbene om hjælp stammede fra. Men som Tomas Damsgaard fra JRCC understreger, så behandles en sådan alarm, altid med den aller største alvor og den bliver først sluppet, når vi er sikre på, at der ikke er nogen, slutter Tomas Damsgaard fra JRCC.Kilde: Fyens.dk
FiskerForum.dk


Fisker hjælper i storstilet eftersøgning ved Spodsbjerg - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik