Besøg vores mobil side
 .

Færøsk fiskeskib ramt af alvorlig styrtsø

Udgivet af FiskerForum den 10-01-2018 · info@fiskerforum.dk

Situationen var meget alvorlig, da det færøske fiskeskib Nýborg blev ramt af en styrtsø fredag eftermiddag.

Nýborg var undervejs til fiskeri efter makrel i EU-farvand mellem Færøerne og Shetlandsøerne, da en meget kraftig styrtsø skyllede ind over skibet, og knuste to store vinduer på broen.


Vandet fossede ind på broen, ned igennem skibet og ind i


mandskabsrummene nedenunder. Skipper på Nyborg, Martin Midjord, fortæller, at styrmanden stod tæt på de vinduer, som blev knust. Han så styrtsøen inden den ramte, men nåede ikke at komme væk, og blev derfor overdænget med glas fra de knuste vinduer, og blev så hårdt ramt af vandmasserne, at han brækkede armen og pådrog sig ogsð andre skader.


Skipperen fortæller videre, at vandet skyllede ind igennem de knuste vinduer, og at han på et tidspunkt stod med havvand til knæene oppe på broen.


Elektronikken ødelagt


Maskinmesteren fik hurtigt lukket for strømmen på broen, men efterfølgende er der oplyst, at stort set al elektronik på broen er ødelagt af vandskader. Hovedmotorerne ombord lukkede også ned efter uheldet, men det lykkedes dog for mandskabet at genstarte motorerne kort tid efter uheldet.


Fiskeskibene Eysturbúgvin og Vesturbúgvin var tæt på Nýborg, da uheldet skete, og efter at have kommunikeret med Nýborg, blev der ringet til vagttjenesten, som sendte en helikopter til stedet. Styrmanden blev kort efter evakueret fra Nýborg til sygehuset i Torshavn med helikopter.


Trods de omfattende skader på broen, lykkedes det for besætningen at navigere skibet. Eysturbúgvin og Vesturbúgvin fulgte Nýborg mod Færøerne, indtil inspektionsskibene Brimil og Vædderen overtog. Nýborg sejlede i havn i Runavík, hvor skaderne nu er ved at blive udbedret.


Endnu er der ingen meldinger om, hvornår Nýborg igen er klar til at tage på fiskeri.Kilder: KvF.fo, In.fo
FiskerForum.dkFærøsk fiskeskib ramt af alvorlig styrtsø - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia