Besøg vores mobil side
 .

Euforiserende stoffer i vandmiljøet skader Ålen

Udgivet af FiskerForum den 22-06-2018 · info@fiskerforum.dk

Fra baggårde og offentlige bænke, kender vi til problemet med stofmisbrugere, der i deres misbrug hutler sig igennem tilværelsen og som oftes desværre også risikerer livet. Men mere ukendt er det måske at vores, i forvejen truede ålebestand, også befinder sig i en tilstand, der i misbrugskredse, kan kaldes høj.

Tidsskriftet Science of the Total Environment har netop offentliggjort en ny undersøgelse, der bekræfter tilstedeværelsen af euforiserende stoffer i vandmiljøet med en stærk farmakologisk aktivitet, skriver Jyllands-Posten.


En tilstedeværelse af stoffer der gør ålen hyperaktiv, men som desværre også nedbryder ålens muskulatur. Beviset for dette forhold, der også generer de øvrige vandorganismer, er løftet af forskere fra universitetet i Napoli, Federico II. De har i undersøgelsen påvist, hvorledes den europæiske ål, udsat for kokainrester, som uundgåligt ender i floder og vandløb, efter at have passeret gennem en stofmisbruger, ødelægger vandmiljøet og dets organismer.


Jyllands-Posten skriver om undersøgelsen og dens konklussion, at tilstedeværelsen af illegale stoffer i vandmiljøet udgør en ny potentiel risiko for vandorganismer, da de konstant bliver udsat for stoffer med en stærk farmakologisk aktivitet.


Ålen er i forvejen så truet på dens levesteder, som er ødelagt ved udretning af bække og åer samt ved dræning, at EU fra 1. september har indført et tre måneders fiskestop.Kilde: Jyllands-posten
FiskerForum.dk


Euforiserende stoffer i vandmiljøet skader Ålen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik