Besøg vores mobil side
 .

Billigere laks rammer økonomisk både opdrættere og forædlere

Udgivet af FiskerForum den 19-01-2018 · info@fiskerforum.dk

Prognoserne for laksepriserne i 2018, spår en nedgang i lakseprisen på op til 20 procent, og opdrætterne og forædlingsvirksomhederne står for skud i det kommende år.

Næsten 2 års ubrudt prisstigninger på laks, ser nu ud til i 2018 at vende sig til en tilsvarende nedtur.


Den norske aktieanalytiker Kolbjørn Giskeødegård forklarer overfor Berlingske, at lakseopdrætterne var de første til at mærke nedgangen i priserne og nu ventes prisdykket også at ramme forædlingsindustrien, der i den kommende tid må imødese en pris pr. kilo laks der kan falde ned til 38,- Dkr.


Kigger man på Norges Sjømatråds statistik, viser den at prisen 2017 på laks har ligget noget højere end de forgående tre år, men sidst på året har kurven vist en stadigt vigende og nedadgående kurve. Denne tendens mener Giskeødegård forstærkes, så de norske lakseopdrættere, som i efteråret, endnu engang må se yderligere tilbagegang i priserne.


Som en konsekvens heraf, har blandt andet Færøske Bakkafrost sagt farvel til 147 timelønnede på firmaets nye forædlingsfabrik i Glyvrar. Læs artiklen på FiskerForum.dk her. Bakkafrost direktør Regin Jacobsen er dog fortrøstningsfuld og mener at det tabte er indhentet inden sommerferien.Kilde: Berlingske og FødevareWatch samt Norges Sjømatråd
FiskerForum.dk


Billigere laks rammer økonomisk både opdrættere og forædlere - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia