Besøg vores mobil side
 .

Belgisk bomtrawler ramte ikke den »rigtige indsejling« til Hanstholm

Udgivet af FiskerForum den 31-10-2018 · info@fiskerforum.dk

Den belgiske skipper, skulle ifølge Nordjyske, have valgt det forkerte »mole-hul« ved indsejlingen til Hanstholm Havn. Havnen foretager netop nu en større opbygning af den østlige mole, som led i Hanstholm Havns havneudvidelse.

Heldigvis var sammenstødet med Østre Mole ikke så alvorligt, så trawleren Z-510 »Dennis« kunne ved egen hjælp trække sig fri igen, uden alvorlige skrogskader.


Stationsleder Morten Olsen fra Hanstholm Redningsstation fortæller til Nordjyske, at han sad i stationens frokoststue kl. lidt over 9.00, hvorfra han kunne følge det belgiske fartøj navigere forkert i forhold til de gule markeringer til indsejlingen. Derfor var både den lille og den store redningsbåd hurtigt på vandet og ude ved trawleren, for at yde assistance om nødvendigt.


Morten Olsen forklarer videre, at entreprenørfirmaet Årslev endnu ikke har fået dækket hullet i Østmolen, hvor der her imellem, på bunden og i kun to meters dybde, ligger store skarpe kampsten og sand, som kun venter på at blive fyldt yderligere op.


Umiddelbart tyder det på at den belgiske skipper har fejltolket de gule markeringer og som derfor må have fået en kæmpe forskrækkelse, da trawleren pludselig tog bunden. Heldigvis en påsejling uden personskader og lige så heldigt, uden der trængte vand ind og uden udslip af olie.


Situationen kunne meget hurtigt have udviklet sig dramatisk, hvis påsejlingen havde været hårdere og hvis vejret havde været kuling. Heldigvis så slap både det belgiske mandskab og trawler med skrækken, fortæller lederen af Hanstholm Redningsstation Morten Olsen til slut til Nordjyske.dk


Du kan læse hele nyheden her på Nordjyske.dkKilde: Nordjyske.dk
FiskerForum.dk


Belgisk bomtrawler ramte ikke den »rigtige indsejling« til Hanstholm - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik