Besøg vores mobil side
 .

AP Møller fonden donerer 5 mio til maritim uddannelse i Frederikshavn

Udgivet af FiskerForum den 15-03-2018 · info@fiskerforum.dk

Det er EUC Nord i Frederikshavn, der nu får gavn af de mange millioner kroner til deres maritim uddannelse, der placeres i skibsbygerhallen.

Donationen kommer fra A.P. Møller og dennes Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, så drømmen om en uddannelse for elektrikere, skibsmontører, smede og skibsmekanikere nu er kommet endnu tættere på målet.


Det er da også en tilfreds uddannelseschef hos EUC Nord Ulrik Møller, der forklarer overfor TV2 Nord, at man budgetmæssigt skal hente omkring 10 millioner kroner, og med en tidligere million-donation fra Den Dansk Maritime Fond er kommet betragteligt nærmere en realisering af den ambitiøse plan om et maritimt læringsmiljø til gavn for alle de blå-erhvervsuddannelser i hele Danmark.


Uddannelseschefen er optimistisk, for indenfor knapt en måned, så regner han med at få positivt tilbagesvar fra yderligere en række danske fonde. Ulrik Møller fortæller videre, at forarbejdet har været grundigt og opbakningen i branchen har været kolosal. Flere virksomheder i Frederikshavn har sideløbende doneret udstyr til projektet og i det hele taget har den lokale opbakning været exceptionel god.


Det tre-etagers store styrhus med fuldt monteret maskinrum, dæk og velfungerende bro skal i fremtiden danne centrum for undervisningen i de maritime uddannelser.Kilde. TV2Nord og EUC Nord
FiskerForum.dk


AP Møller fonden donerer 5 mio til maritim uddannelse i Frederikshavn - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia