Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Ålen er i fremgang, men det er en stakket frist..
Navn:Torstein Dehli
Dato:02-03-2015  12:37


Sådan står der at læse i ingeniøren.dk Jeg har kommenteret det med følgende:

Den baltiske / danske ålebestand, har været aftagende siden 1950´erne, hvor der årligt er er set en vekslende men minimal tilbagegang. Men det er tidligst efter 1980 - 90 ´erne at der er registreret væsentligt færre ål fanget i danske farvande.Og det giver god mening i sig selv - for der var stort set kun få bundgarnsfiskere tilbage efter 1990.

Da diverse grønne organisationer på et tidspunkt så chancen for at gøre sig bemærket,det skæpper altid lidt i den lavvandede organisationskasse, at råbe ulven kommer, blev ålen udråbt som en voldsomt truet bestand - og det er jo klart, når man ikke ved, eller forstår hvad der rør sig under havets overflade, så dukker spinnet altid op om at det er overfiskeri og andet af værste skuffe. Så iværksatte man en undersøgelse med efterfølgende rapport - som medvirkede / dannede grundlag for en åleforvaltningsplan.

Rapporten er så uprofessionel, set i forhold til reelle fakta vedrørende ålefiskeriets metoder og egenskaber,samt fiskeredskabernes evner til, at fiske under vekslende naturlige betingelser - at den ikke er det papir værd den er skrevet på! Rapportens forfattere har ganske enkelt ikke formået, at forstå erhvervets metodik,fiskeredskabernes manglende effektivitet under påvirkning af naturens / havets hydraulik/ dynamik.Og det lægger man så til grund for en åleforvaltningsplan!

Jeg har været ålefisker i en halv menneskealder, de sidste mange år ikke i aktiv fiskerierhverv.Jeg har ingen økonomisk interesse i fiskeriet mere, men det piner det mig, at se hvordan mit tidligere bundgarsfiskerierhverv bliver trådt under fode af misinformation og selviske organisationer - som ikke forstår hvad der foregår. Ålen er absolut ikke voldsomt truet - og af den mængde som årligt trækker fra de indre danske farvande, mod Sargossohavet for at gyde, undslipper langt over halvdelen mod gydepladserne.

Naturen er foranderlig - som den altid har været, og det viser da også det kæmpe store indtræk af ålelarver, som biologerne altså ikke helt har formået at registrere, men hvor bundgarnsfiskerne ved Nordfyns kyster allerede i foråret 2012/13 observerede områder, hvor glasålene gik så tæt, at fiskerne nærmest sejlede i gele- lignende vand!

Nu kan vi så håbe at landbruget ikke får lov at gøde efter deres ønsker, at der bliver flere vådområder og let adgang til indvande - uden iltsvind og anden forurening,samt en fødevareminister der vil det han burde! Så vil det være muligt at styrke udkantsområderne, med nye småerhverv - hvis nogen unge mennesker gider et fiskerierhverv - hvor millionerne bare ligger og venter - det er mange år siden der har været så mange fisk i de indre danske farvande som nu!Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik