Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Fiskerifaglig viden tilsidesættes.
Navn:Torstein Dehli
Dato:27-11-2014  20:16


Intet ord er i nyere tid blevet misbrugt så meget,og ofte, som ordene >sårbart og bæredygtigt< - og nu også i denne debat.Det er et meget stort ansvar nogle foreninger /grupper og personer påtager sig, når disse to ord bruges i kampen for radikale og unødvendige ændringer, som vil medvirke til at udslette et erhverv som det danske kystfiskererhverv! Viljen til at "kloge sig" overskrider tydeligvis, og for det meste evnen til, at forstå hvad der rør sig på og ikke mindst under havets overflade.

Det kræver mange års fiskerifaglig tilværelse og ikke mindst en dyb interesse for - hvorfor naturen agerer - både så ens - men også meget forskelligt.De flest forstår udmærket at man skal erhverve sig en grundig, og undertiden langvarig uddannelse, for at bestride et godt og vellønnet job - det er ikke bare noget man lærer ved enkelte weekend besøg på en læreranstalt.

Men når det handler om havet - den marine biologi,fiskenes vandring, eller om, at mængden af fisk ikke altid er lige stor,og meget mere - ja så er det pr. nutidig definition og automatsvar >overfiskeri<! Og selvfølgelig Trawlfiskeri - igen sidst set udtrykt, via den mest utroværdige monster-organisation i vor tid - Greenpeac - dem kan ingen tage alvorligt.Men også mange af vore medborgere føler at de besidder en omfattende viden - specielt vedrørende erhvervsfiskeri og fiskebestande, efter blot nogle få årlige fritidsture med med fiskestang og krog - krogen - det sandsynligvis mest destruktive fiskeredskab!

Det kan synes underligt - alle er enige om at faglig viden og god uddannelse er vigtig, når det handler om jobs i samfundet til lands.Men den erhvervsmæssige fiskerifaglige viden,erfaring og uddannelse,man som fisker erhverver sig, bliver straks forkastet når der tales om forholdene til havs - så er det inkompetencen og den manglende viden og erfaring der tæller, vi ved bedre en fiskerne!


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik