Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Kurt Berthelsen Christensen. er blevet tilhænger a
Navn:****
Dato:13-07-2014  12:25Der er brug for værktøj og udstyr - 1
Kurt Berthelsen Christensen.Tilmeld nyhedsbrev
Få flere fordele

Fordelsklubben giver dig lokale og unikke oplevelser - læs mere her

email:


Søndag den 13. juli 2014, 11:14

ferring/Somaliland

En vigtig del af Kurt Berthelsen Christensens arbejde er at få samlet udstyr sammen her i Danmark, så det kan sendes til Somaliland. Og der er brug for det.

»Vi har blandt andet et samarbejde med XL Byg, hvor folk kan aflevere deres brugte værktøj. Selv om det er kasseret herhjemme i Danmark, er det langt bedre, end det man ellers har til rådighed i Somaliland. Og der er brug for meget til vort projekt,« siger Kurt Berthelsen Christensen.

Udstyr til fiskeriet har naturligvis høj prioritet, og han besøger virksomheder for at få aftaler med net, ekkolod og meget andet, som ikke er i brug længere i Danmark.

»Desværre kan man sige, der er kommet en stor mængde i overskud i Danmark, fordi fiskerflåden er centraliseret. Vi samler det ind, vi kan. Vi har også penge til at købe noget for, så det behøver ikke at være donationer alt sammen. Vi har fået doneret 10 container-transporter til Somaliland, og det er en vigtig donation, da det ellers koster 100.000 kroner pr. transport. Jeg forventer, vi kan sende to containere af sted. De skal stå her i Ferring, hvor de gøres klar,« siger Kurt Bertehelsen Christensen.

Kurt Berthelsen Christensen er ellers ikke meget for de store indsamlinger til u-lande, hvor der ikke er et helt bestemt formål.

»Det betyder ofte, der kommer store mængder, som kommer i de forkerte hænder. Men det her er et konkret projekt, og vi ved, hvad der er brug for. Fiskerne i Somaliland har ikke ordentlige net. De kan ikke fiske de fisk, der lever ved bunden, og det kan de med de trawl, de får fra Danmark. Til gengæld har vi i Danmark ikke de net, der skal bruges til at fange tun, sejlfisk med mere. Der skal kraftigere net til, og dem køber vi så billigt i Kina. De laves ikke i Danmark.«

Har man udstyr eller værktøj, man gerne vil hjælpe fiskeriet i Somaliland med, skal man henvende sig til Kurt Christensen Berthelsen. Han er hjemme her i sommer, og ellers er han cirka i Somaliland og i Ferring på skift i en måneds tid ad gangen.


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik