Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Sælerne har spist alle fiskene ved Bornholm og Chr
Navn:Nils Pedersen
Dato:19-09-2012  22:05


Hold da op hvor en gang pladderklynkeri.
Jeg har været vidne til at fisken er forsvundet overalt i de indre farvande, siden jeg startede som erhvervsfisker i 1968. Dengang måtte vi skyde sæler, og det gjorde vi for kød og skind. Senere blev de fredet, godt det samme. Sælerne var her før os, de har måttet leve og overleve med allehånde forfølgelse, forgiftninger og påførte sygdomme. Fred være med dem. Når en effektiv fisker kan påstå, og uden tvivl med rette, at han kan finde et hul på størrelse med en femkrone i hundrede meters dybde, er der formentlig ingen tvivl om at han som så mange andre , er i stand til at fange alle de torsk der måtte findes på hans fangstpladser. Så længe det er tilladt at fange torsk for rognens skyld, hvilket svarer til at slagte grisene når de er drægtige, må resultatet uvægerligt blive fatalt for bestanden. Ligesom jeg har oplevet at stenbidderne er forsvundet fra djurslands kyster. Det er da klart med den gang overfiskning af en bestand man ikke engang aner hvor opholder sig det meste af året. De sidste torsk i Århusbugten blev opfisket i år 2000. Siden har der kun været enkelte strejfere.
Det er mit indtryk at det vil gå på samme måde for jomfruhummernes vedkommende.
Jeg har i al beskedenhed fisket i de indre farvande, nordsøen fra kanalen og op, ved Grønland nord på til Thule, ved Færøerne, New Foundland og Hudson Bay,ud for Marokko og Indiske Ocean.
Jeg har hørt uendelig meget klynkeri, hvor det som regel har drejet sig om at finde en syndebuk.
Hvis ikke manden kan finde et job som buschauffør på Christiansø, synes jeg han skal finde på noget andet!
Mvh. Nils


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik