Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Tobismøde
Navn:Jørn Fjord Lodberg
Dato:04-07-2012  11:28


Af Jørn Lodberg, Numitvej 2D, 6950 Hvide Sande
Hvide Sande: Velkommen hjem fra tobismøde i Thyborøn til alle mand. Jeg håber og ønsker for alle, at det må blive sidste gang, vi skal mødes på grund af at de »kloge« hoveder siger, at der ingen tobis er.
På mødet fik vi lov til at lytte til to biologer, som fortalte, at det jo kun er rådgivning, de skal give politikerne. De kan ikke andet. At så vores minister tager rådgivningen som lov er noget andet.
Jeg håber, at ministeren har set sin fejl. Har hun ikke det, har hun da skyklapper på. Eller også er hun ikke en minister, der går ind for fiskeriet, men som derimod bekæmper os. Det sidste må hun så bevise.
Vi fik at vide på mødet, at fiskeriet efter tobis er reduceret med 70 procent i forhold til tidligere år. Jeg ved af egen erfaring, at vi heller ikke bruger en fjerdedel af de tobisbanker, som vi gjorde tidligere. Ikke fordi der ikke er fisk, men fordi vi ikke må fange flere, så fiskene har altså fred det meste af tiden. Hvis du, Mette Gjerskov (S), ville tage dig tid til at se, hvor stort et område som har fred, altså fra os fiskere, kan du jo se, at der hvor vi er, i den korte tid vi »må« fiske for jer, er vi kun i ganske kort tid. Det må da være godt for den her kære tobis.
Jeg siger det lige ud: Med de både, der er nu, kan vi ikke gøre skade på tobisen. Lige nu sidder min kone og jeg og ser tv. Det er er lige kommet ind på skærmen, at vi skal have flere møller på havet. Min kone ser med det samme, at der er sat et kæmpe stort vindmølleområde af fra syd for Hvide Sande og næsten til Thorsminde. altså et stort fredet område, ligesom Horns Rev 1 og 2.
Mette Gjerskov, jeg kommer lige med et godt bud til dig og dine venner i Greenpeace: I stedet for at dumpe sten i havet for at ødelægge fiskernes garn, var det så ikke en ide at bruge midlerne på vindmøllerne?: Møllerne kommer da alle til gavn - også fiskene, for vi kan da ikke være samme sted også, så om ikke andet har I da ro for os. Havmøller er godt, det er der ingen tvivl om, men når nu vi har fiskeriet, og vi er mange, som prøver at leve af det, var det så ikke en ide at se det lidt fra vores vores side? Vi der bruger havet lidt, ville ville gerne være der lidt mere, for konerne bliver lidt trætte af at have os gående hjemme så længe.
Så for sidste gang: Med de lukkede områder der kommer som følge af møllerne og de fiskeområder som du, Mette Gjerskov, lukker, når de udstukne mængder er opfisket, så har tobisen altså fred det meste af tiden. Før i tiden fiskede vi fra marts til sidst på året. Nu fisker vi kun, når du/I tillader det: med lidt ønsketænkning er det fra april til sidst i juli. Som du kan se, er det ikke særlig lang tid. Det er trods alt kun, siger jeg, en lille tobis, det drejer sig om. Der er ikke meget fokus på os, som prøver at holde skindet på næsen.
Til sidst vil jeg gerne, at du kan se det i en stor helhed: Hvis vi alle skal fange spisefisk, bliver det ét stort kaos. Vi kan jo se, at der kommer rigelig med fisk ind nu, så du kan roligt give os kvoter, så munden er lukket. Det må da være bedre med en lukket mund, så man kan kan få arbejdsro og prøve at tænke klart.
Nu har jeg vist fået lidt mere ro i sjælen og håber, at den uro, som jeg havde, er flyttet ind hos jer, som forhåbentlig prøver at gøre det lidt bedre for os, som prøver på at leve af fiskeriet.
God ferie til alle - og jeg håber, vi snart ses på havet igen.


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik