Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Bæredygtig fisk..... mundlort
Navn:dion
Dato:18-02-2010  18:32


sad og læste dette.. dato 18/02-2010. i randers amts avis,
Nogle af de fisk,der bliver brugt til konserves, kommer fra overfiskede bestande og er fanget på en måde, hvor andre truede arter som delfiner, skildpadder og hajer ender soom bifangst i nettet.
Men det er vanskeligt at være miljøbevist forbruger når der skal fisk på bordet.Køledisken efterlader nemlig sjældent informationer, der gør det muligt for forbrugeren at vælge.
"Ofte mangler der den sporbarhed, der gør, at man kan se, om man køber en fisk, som er bæredygtig fanget eller opdrættet. Det er i høj grad supermarkedernes pligt at sikre denne dokumentation til forbrugerene" Siger programmedarbejder i hav og fiskeri ved Verdennaturfonden, Christoph Mathisen.
Fonden arbejder på at forbedre mærkningen, blandt andet i samarbejde med Dansk fiskeri.
Find vej
I forvejen har verdennaturfonden været med til at etablere et af de eneste mærker, der stempler miljøvenlige og bæredygtige fiskeprodukter. Det blå "MSC-mærke" kan findes på hundredevis af produkter i amrikanske, tyske og svenske og engelske supermarkeder, og efterhånden har det også fundet vej til flere danske butikker.
Mærket garenterer, at fisken er fanget på lovligvis unden at true bestanden. Men kan man ikke finde MSC-mærket fisk i det lokale supermarked er der også hjælp at hente i verdensnaturfondens fiskeguide.
Her kan forbrugerne blive klogere på, hvilke fisk, der kan spises med god samvittighed, og hvilke der kræver omtanke.
Og måske nogle af middagsbordets populære favoritter som rødspætter, tun og rødfisk skiftes ud. De er nemlig ikke helt så miljøvenlige som makral og mørksej.

!Bæredygtige fisk.

Hvis du skal spise fisk med god samvittighed, kan du blandt andet vælge:
> Alaskalaks
> Hellefisk
> Makral

Derimod risikere du at skade miljøet hvis du vælger:

> Pangasius
> Rødspætte
> Skrubbe
Læs mere på hjemmesiden www.hvaforenfisk.dk

Dette er skrevet direkte af efter Randers Amtsavis. De siger de har fået deres oplysninger fra Verdensnaturfonden wwf.


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik