Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:miljømærke
Navn:Kurt
Dato:03-10-2008  17:49


Så er det kommet ud i det offentlige rum.

Danmarks Fiskeriforening DF vil ifølge Ritzau i dag, have hele det danske fiskeri miljømærket under Marine Stewardship Council.

Det af lederne i dansk fiskeri (med rette) ellers så udskældte MSC mærke skal danske fiskere nu fiske under. (alt dansk fiskeri er måske så meget sagt, men i hvert fald alle de fiskere der er medlemmer af Danmarks Fiskeriforening, men det er jo de fleste i følge foreningen selv).

Gad vide om Danmarks Fiskeriforening under et MSC mærke så også kan fastholde alle deres medlemmer?

Fakta er jo, at MSC mærket slavisk følger ICES biologernes anbefalinger. MSC går ifølge MSC selv meget gerne imod EUs kvotesættelser.

Dvs. at havde dansk fiskeri under et MSC mærke i dag og for den sags skyld også i 2009 og ser det ud til i en hel del år ud i fremtiden ikke må lande torsk fra Nordsøen, Skagerrak, Kattegat og den østlige del af Østersøen.

Indtil gydebestanden af torsk i Nordsøen er nået op fra de ca. 70.000 tons i dag til de 150.000 den skal op på, råder ICES til en nulkvote på torsk i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Mht. den østlige Østersø er der nogle andre kriterier.

Dvs. at hvis danske fiskere vil bevare det i fremtiden meget dyrt indkøbte MSC mærke, ja så må de også afstå fra at lande torsk fra ovennævnte områder.

Her må toppen i foreningen have regnet sig frem til, at merprisen på MSC mærket andre fisk så rigeligt opvejer tabet på torsk og de mange penge (sikkert millioner) som danske fiskere skal betale for at få det mærke. (Så vidt jeg kan forstå det har DF allerede ansat et menneske, med løn forstås, som skal få sagen gennem MSC systemet) så allerede nu betales til sagen. (hvis da ikke Direktoratet for FødevareErhverv lægger ud).

Hvorom alting er, så ser det ud til, at de danske fiskere som lever af torskefiskeriet, nu går en usikker fremtid i møde under Danmarks Fiskeriforening.

Jeg formoder at de tvinges til at melde sig ud, men hvad så? Hvad skal det så ske med deres fisk? Bliver de værdiløse? Bliver FKA'erne på torsk i de omtalte områder nu billigt til salg?

Der er en del spørgsmål internt i fiskeriet og jeg kan love for at Levende Hav vil gøre hvad vi kan for at få diskuteret værdien af en MSC mærket rødspætte fanget af DF formandens bomtrawlere. Jomfruhummer er også et spændende område at få diskuteret med forbrugerne - der bliver nok at tage fat på.

Men lige her og nu skylder DF at få forklaret torskefiskerne, hvad der skal ske med dem under MSC mærket?

God vind med det


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik